Nelonen esitti viime talvella suositun Criminal Minds -sarjan sisarsarjan, jossa seurataan toista FBI:n käyttäytymisyksikön ryhmää. Perusajatuksen lisäksi alkuperäisellä sarjalla ja tällä on yhteistä tietokoneanalyytikko Penelope Garcian hahmo, joka auttaa molempia ryhmiä rikosten ratkaisemisessa. Uusi, vuonna 2011 tuotettu sarja ei menestynyt, vaan peruutettiin yhden 13-jaksoisen kauden jälkeen.

Itse olen vähän pettynyt siihen, että sarja peruttiin, sillä pidin siitä. Uusi ryhmä oli kokoonpanoltaan kiinnostava ja vaikka sarja ei varsinaisesti tuonut mitään uutta, se toimi ihan hyvin omassa genressään. Katson mielelläni tällaisia fantasia-poliisisarjoja (koska tosi asiahan on, että rikosten ratkaiseminen todellisessa maailmassa ei toimi lainkaan sarjojen esittämällä tavalla...) ja hyvä sellainen on aina mukava lisä ohjelmistossa.

Toisaalta ymmärrän kyllä, että monelle alkuperäiseen sarjaan kiintyneelle katsojalle tällainen sisarsarja ei iske. Sellaisen tekeminen on aina riski, vaikka jotkin menestyvätkin hyvin (Kova laki- ja CSI-tuoteperheet tulevat mieleen). Aina välillä allekirjoittaneelle tulee vain sellainen olo, että kaikki parhaimmat sarjat jäävät vain yhteen kauteen, kun itse olisin katsonut niitä vaikka kuinka pitkään.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Nelosella