MTV Fakta -kanavalla esitetyssä dokumentissa kerrotaan ihmisistä, jotka salakuljettavat tietoa Pohjois-Korean rajojen sisään ja sieltä ulos. Tiukasti diktatuurin alla toimiva Korean demokraattinen kansantavalta on tunnetusti suljettu valtio, jonne harva pääsee matkustamaan. Silloin kun joku sinne pääsee ja saa vielä luvan kuvata siellä, virkavalta valvoo tarkasti mitä näkevät ja missä he pääsevät käymään, pyrkimyksenään esittää maata vain sellainen kuva, joka tyydyttää heitä. Samalla oman kansan tietoon tulevaa kontrolloidaan tiukasti.

Tämä on luonnollisesti johtanut vastareaktioon, jossa Pohjois-Koreaan salakuljetetaan länsimaisia ja muiden Aasian maiden tuottamia elokuvia ja televisio-ohjelmia. Vastavuoroisesti Pohjois-Koreassa toimivat agentit kuvaavat salaa todellista Pohjois-Koreaa ja salakuljettavat materiaalin ulos maasta, toiveenaan paljastaa todellinen tilanne hallinnon valheiden takaa.

Dokumentti tekee siis tavallaan juuri sen mitä siinä esitettyjen materiaalien kuvaajat haluavatkin: se paljastaa katsojalle mitä Pohjois-Korean suljettujen rajojen takana todella tapahtuu. Mukana olevat haastattelut toimintaan osallistuvilta sekä Pohjois-Koreasta loikanneilta vain lisäävät tämän viestin painoarvoa.