Vuonna 2008 Mamoru Oshii teki päivitetyn version scifi-klassikostaan Ghost in the Shell. Päivityksen yhteydessä elokuvaan tehtiin useitakin muutoksia pääosin käyttäen uutta 3D-tietokoneanimaatiota. Lisäksi myös ääniraita ja musiikki äänitettiin uudelleen. Viimeksi mainittu muutos on vaikea oikeastaan havaita, jollei katso elokuvia rinnakkain tai osaa koko ääniraitaa varsin tarkasti uudelleen. Uudet animaatiojaksot ovat sen sijaan varsin helppo huomata.

Tarinallisesti elokuva ei muutu oikeastaan lainkaan ja vaikka uusi animaatio on hienon näköistä ja kaikkea, itse pidän vanha versiota parempana. Toki tässä saattaa vaikuttaa ihan nostalgia-arvokin - Ghost in the Shell oli ensimmäisiä anime-elokuvia, joita todella fanitin aikoinaan - mutta uudet jaksot tuntuvat vievän huomiota tarinalta, eivätkä istu kovin hyvin vanhan animaation sekaan. Lisäksi pitää muistaa, että 2008 aikoihin 3D-animaatio oli vielä varsin uutta ja kärsi jossain määrin vielä epäluonnollisen vaikutuksen aikaan saavista kasvukisuista. Siinä missä vanha animaatio on tyylillisesti kaunista ja hienovaraista, varsinkin siihen verrattuna uudet jaksot vaikuttavat paikoitellen todella kylmiltä ja yksiulotteisilta.

Sinällään oli toki ihan hauska idea päivittää elokuvaa tällä tavalla, kun animaation yhteydessä ei ole mahdollista julkaista juhlatilaisuuden tullen "director's cut" -versiota elokuvasta. Valitettavasti uudella versiolla ei ole juurikaan mitään uutta annettavaa.

Wikipediassa

IMDb:ssä

Vertailuvideo elokuvan vanhasta ja uudesta aloitusjaksista