BBC Knowledge -kanavan esittämä kaksiosainen dokumentti on kuvattu niiden viiden viikon aikana, jotka monitieteellinen tutkimusryhmä vietti tutkien jäävuorien syntyä, elämää ja kuolemaa. Tutkimusryhmä vietti ensin aikaa liki arktista jäätikköä ja sen päällä, tutkimassa miten jäävuoret ylipäätään muodostuvat. Sen jälkeen he lähtivät seuraamaan yhden jäävuoren matkaa tarkoituksenaan selvittää miten valtavat jäämassat vaikuttavat mereen, eläimistöön ja viimein katoavat. Matkaan mahtui monia yllätyksiä niin tieteellisten tulosten kuin meren ja jään aiheuttamien vaarojen muodossa.

Toki dokumentissa kiinnostaa myös itse aihe ja on jännittävää saada tietää uusimpia tutkimustietoja suoraan asian selvittäneiden tieteentekijöiden suusta, mutta vähintään yhtä hauskaa oli nähdä heitä työssä. Mukaan mahtui niin oman teoriansa romuttava tieteilijä kuin pari uhkarohkeaa tapausta, joiden oma henki tuntuu painavan vaakakupissa vähemmän kuin tutkimustulosten kerääminen. Tuli elävästi mieleen lainaus Isaac Asimovilta, joka oli itse sekä tieteilijä että kirjoittaja:

The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny...'
 
Tieteilijät olivat silmin nähden innoissaan tutkimustuloksistaan ja innokkaita niitä keräämään.

BBC:n sivuilla