Ghost Rider eli Aaveajaja on Marvelin sarjakuvasankareista vähemmän tunnettu, mutta yksi omista suosikisteistani. Tosin kun Aaveajajia on itse asiassa ollut useampia, niin minulle mieleisin heistä on Danny Ketch. Tässä kirjastosta käteeni osuuneessa tarinassa pääosassa on kuitenkin vanha ja alkuperäinen Aaveajaja, John Blaze.

Kun salaperäinen muukalainen tarjoaa Blazelle mahdollisuutta päästä eroon hänet Aaveajaksi muuttavasta demonista, hän tarttuu mahdollisuuteen sen ihmeempiä empimättä. Valitettavasti asia ei vain ole niin yksinkertainen, joten pian Blaze joutuu taistelemaan korjatakseen tekemänsä virheen - ja ilman Aaveajajan apua.

Tarina ei missään nimessä ole huono, mutta silti se jäi vähän tylsäksi, eikä vain siksi, että mukana on mielestäni "väärä" Aaveajaja. Vanhemmalle ja lukeneemmalle lukijalle juonen "koukku" oli selvä jo ensi metreiltä .Lisäksi Blazen lisäksi tärkein hahmo jää kovin huonosti esitellyksi ja hyvin yksiulotteiseksi, joten tarinassa ei oikein ole ketään kenen puolesta hurrata. Silti, mukana on kuitenkin ihan hauska uusi juju Aaveajaja-legendaan, jossa on vielä ihan mukavasti potentiaalia oikein käsiteltynä.

Kuten useimmat yhdysvaltalaiset sarjakuvat, tämän kokoelmakirjan tekijäkaarti on melkoinen, kun eri kädet hoitavat piirrokset, tussaukset, väritykset ja tekstitykset. Lopputulos on kuitenkin kuvajäljeltään oikein kauniin näköistä jälkeä, joten siitä ei voi ainakaan valittaa.

Marvelin sivuilla