Matthew McConaugheyn tähdittämä scifi-elokuva sijoittuu tulevaisuuteen, jossa kuivuus ja kasvissairaudet ovat vieneet sivilisaation takapakkia, kun kaikki energia ja tahto pistetään ravinnontuontantoon. NASAn pilotiksi koulutettu Cooper päätyy kuitenkin maanviljelijästä vuosikymmeniä kestävälle avaruuslennolle, jonka tarkoituksena on löytää ihmislajille uusi koti.

Moni on valittanut elokuvan pituutta, mutta itse en kyllä missään välissä tuntenut oloani kyllästyneeksi tai puutuneeksi. Ottaen huomioon, että elokuva itsessään sisältää paljon hitaita ja mietiskeleviä hetkiä, tämä on varsin hyvin tehty. Mielestäni kyseessä oli varsin kiehtova elokuva, joka ainakin tavoitteli kovan scifin asemaa: suhteellisuusteoriaa ja avaruusmatkustuksen muita kommervenkkejä ei sivuutettu noin vain. Toki paikoitellen tiede jäi tarinan kerronnan jalkoihin, mutta ainakin pyrkimys oli siihen, että kerrottaisiin tarina, joka tottelee fysiikan lakeja.

Elokuvaa on verrattu paljon Cuarónin Gravityyn, mutta omasta mielestäni elokuvia yhdistää lähinnä tavoite kuvata avaruutta realistisesti. Minä myös pidän Interstellarista huomattavasti enemmän. Elokuvassa on kiinnostavia hahmoja, jänniä juonenkäänteitä ja paljon, paljon kaunista katsottavaa.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri