BBC Knowledge -kanavan esittämä kahdeksanosainen dokumenttisarja kertoo nimensä mukaisesti maailman historiasta Andrew Marrin esittämänä. Sen sijaan, että sarja etenisi täysin kronologisesti, jokainen jakso on teemoitettu ja siksi ajassa hypitään jonkin verran edes takaisin. Tämä ei kuitenkaan suuremmin haittaa seuraamista, kun asia kiinnostaa ja teemat auttavat pitämään kokonaisuutta kasassa.

Kahdeksankin jaksoa on tietenkin melko lyhyt aika, johon tunkea koko maailman historia, joten sarjassa ehditään koskettaa vain pääpiirteitä ja niitäkin varsin pintapuolisesti. Käsikirjoitus on sikäli hyvä, että fiilis ei ole hätäinen, vaikka asiaa onkin paljon. Mitään erityisen syvää analyysia ei kuitenkaan voida tällaisessa sarjassa alkaa tekemään ja mikä pääsee mukaan ja mikä ei kertoo luonnollisesti tekijöiden näkökulmasta ja tärkeyden mittapuusta. Aivan Eurooppa-keskeinen sarja ei sentään ole, mutta Afrikkaa esim. ei juuri käsitellä. Tällaiset sarjat toimivatkin parhaiten viimeisimmän tiedon kertauksena ja tarkemmat jutut kannattaa ottaa selvää asioihin paremmin paneutuvilta tahoilta.

Marr ei ole niin tuttu kasvo suomalaisille kuin briteille, joten hänen nimensä ei tässä yhteyssä paljoa paina, mutta journalismin ja tv-työn ammattilainen osaa esiintyä ja esittää asiansa iskevästi. Noin muuten sarja on taattua BBC-laatua.

IMDb:ssä