Olen ollut tietoinen tästä sarjakuvasta jo jonkin aikaa, mutta valitettavasti lukeminen ei ole ottanut onnistuakseen, kun keskelle tarinaa on paha hypätä, enkä ole saanut alkupäätä käsiini. Niinpä kun vastaan tuli mahdollisuus oikeasti tutustua sarjaan tämän lyhyitä tarinoita sisältävän kokoelman parissa, olin heti valmiina käsi ojossa. :)

Mouse Guard on alkuperäisessä muodossaan kahdesti kuukaudessa ilmestyvä sarjakuvalehti, joka kertoo nimensä mukaisesti hiiristä. Tarkemmin tarina sijoittuu kuvitteelliseen maailmaan, jossa ei ole ihmisiä ja sen sijaan seuraamme hiirien seikkailuja. Varsinainen Mouse Guard on joukko sotureita, jotka ovat vannoneet suojelevansa muita hiiriä heitä uhkaavilta vaaroilta.

Tämä kokoelma sisältää joukon vierailevien taiteilijoiden piirtämiä tarinoita hiirien maailman legendoista kerrottuna perinteisessä majataloympäristössä. Petersen on piirtänyt kehystarinan, mutta vierailijat pääsevät kuvittamaan itse tarinat, joten kokoelmateos sisältää useita eri tyylejä aina synkän goottisistä yksityiskohdista lapsien sarjakuvista tuttuun minimalismiin.

Maailmaan tutustumattomalle lukijalle tämä on hyvä kirja aloittaa. Sarjan laajempi tarina tai hahmot eivät pääse esiin, mutta sen sijaan lukija pääsee vilkaisemaan tähän rikkaaseen maailmaan ja tutustumaan sen legendoihin sekä samalla sarjan tyyliin. Tämän kirjan pohjalta on helppo sanoa, että olen aina vain kiinnostuneempi lukemaan tätä sarjaa enemmänkin, jos sitä vain käsiini saisin.

Wikipediassa

Viralliset sivut

David Petersenin blogi