Ja toinenkin projekti etenee kohti loppusuoraa. :) Bondeissa ei ole mennyt ihan yhtä pitkään kuin Herberteissä, mutta leffa onkin nopeammin katsottu loppuun kuin kirja luettu, lisämateriaaleineenkin.

Pierce Brosnanin neljäs ja viimeinen esiintyminen Bondina on myös 20. Bond-leffa. Elokuva pohjustaa jo Bond-sarjan luonteessa tapahtuvaa muutosta, sillä elokuva alkaa tilanteesta, jossa voittamaton Bond on jäänyt Pohjois-Korealaisten vangiksi ja viettää yli vuoden kidutettuna vankina, kunnes hänet viimein lunastetaan vapaaksi, koska yhdysvaltalaiset pelkäävät hänen luovuttaneen tietoja heidän operaatioistaan. Bond ei pidä tilanteesta lainkaan ja ottaa pian ohjat omiin käsiinsä, paljastaen tohinan seassa maailmaa uhkaavan superaseen.

Alun jälkeen elokuva palaa aika nopeasti perinteiseen Bond-meininkiin, jossa Bond kekseliäine laitteineen peittoaa pahikset mennen tullen. Tosin tällä kertaa hänen seuranaan hyppivä "Bond-tyttö" eli Halle Berryn esittämä CIA-agentti Jinx on aivan yhtä hyvä vetämään pahiksia lättyyn ja pelastaa Bondin siinä missä Bond hänet. Näissä myöhemmissä elokuvissa naiset eivät ole onneksi enää vain nähtävänä vaan pääsevät myös tositoimiin.

Täytyy sanoa, että alun tahdin vaihdos toimii omalla kohdallani. Täysin voittamaton sankari käy pitemmän päälle tylsäksi, sillä katsoja tietää kyllä, että hän voittaa. Inhimillisempi Bond tuo tarinaan epäilyksen, joka lisää maustetta loppuun. Puhumattakaan kohtauksesta, jossa parrakas ja puolialaston Bond vain marssii yhteen Hong Kongin hienoimmista hotelleista ja saa parhaan huoneen ja täyden palveluksen pelkällä maineella ja asenteella. :D

Eli elokuva on täydellinen sekoitus Bondille perinteistä huumoria, seikkailua ja toimintaa, mukana vielä hyvä lisä aitoa mysteeria ja draamaa. Kokonaisuus toimii.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri