Olen vihdoin tässä Bond-projektissa niin pitkällä, että katselen aivan uusimpia, reboot-elokuvia. :) Vuonna 2006 Bondin kenkiin astui Daniel Craig ja samalla koko sarja aloitettiin uudelleen. Ensimmäisessä elokuvassa pääsemme siksi näkemään jotain täysin ennen näkemätöntä: Bondin ennen kuin hänestä tuli 007.

Verrattuna aikaisempiin Bond-elokuviin, joka aivan tätä edeltäviin, Casino Royale on monitasoisempi ja kiinnostavampi elokuva, joka on samalla tasolla kuin monet eurooppalaiset toimintaelokuvat, joissa toiminnan lisäksi on erittäin kiinnostavia hahmoja ja hahmokehitystä. Ajattelen nyt mm. Transporter-sarja, Liam Neesonin hahmoa Taken-elokuvissa jne. Toiminnalla on toki paikkansa, mutta se ei ole elokuvan kantava tekijä. Juoni toimii, mutta sekään ei ole välttämättä tärkein asia. Elokuvan keskipiste on nimenomaan yhdessä yksinäisessä hahmossa, joten kyseisen hahmon täytyy olla monitahoinen ja kiinnostava.

Ja sitä Craigin Bond tosiaan on. Vaikka arvasin elokuvan lopun melko nopeasti, se ei haitannut, koska tarinan sijaan katselin Bondin reaktiota tapahtumiin. Toki elokuvassa on paljon myös muita hienoja näyttelijöitä ja suorituksia - Mads Mikkelsen on ollut uudehko suosikki aina Hannibalista lähtien ja hän on erinomainen elokuvan pahiksena. Kantava tekijä on silti Craig ja nyt on vaikea uskoa, että kukaan muu voisi koskaan olla Bond. Miksi ihmeessä en ole katsonut näitä uusia Bondeja jo vuosia sitten?

IMDb:ssä

Wikipedi2assa

Traileri