Appleseed Alpha ei sitten ole jatko-osa Aramakin aikaisemmalle Appleseed-elokuvalle (se oli Appleseed Ex Machina, jota en ole vielä tullut katsoneeksi...), vaan prequel: tarina sijoittuu ennen Deunanin ja Briareosin saapumista Olympokseen. Tämä toki tarkoittaa sitä, että aikaisempaa elokuvaa tai edes mangaa, johon molemmat pohjaavat, ei ole tarvis tuntea, jotta elokuvaa voi katsoa.

Tämä versio iski Aramakin edellistä paremmin. Vaikka elokuvassa on melkein mahdoton luodata samoja teknologian, sosiologian ja psykologian syvyyksiä kuin mihin alkuperäinen sarjakuva uppoaa (puhumme sarjakuvasta, jossa on alaviitteitä ja bibliografia...), niin tämä elokuva toimii aika hyvin porttina tähän tulevaisuuden melko dystopiseen maailmaan. Oikeastaan elokuva toimisi myös hyvin tv-sarjan pilottina, nyt kun asiaa alkaa ajatella...

Juonellisesti tarina on toimintapainoitteinen ja tosiaan alkuperäisen Shirow'n mangan tapaista monimutkaista ja -tahoista juonta elokuvassa ei ole, eikä edes tavoitella. Sen sijaan pääsemme näkemään jotain uutta, sillä kaikki aikaisemmat Appleseed-elokuvat ovat sijoittuneet Olympos-kaupunkiin ja nyt olemme ensi kertaa kaupungin ulkopuolisessa maailmassa. Sekaan mahtuu joitakin kiinnostavia ja hyvin tehtyjä sivuhahmojakin, joten tarinan kantavana elementtinä on muutakin kuin pääkaksikko.

Tietokoneanimaatio on yhä jotain, jonka suhteen olen vähän kahden vaiheilla. Joskus se toimii erinomaisesti, mutta tällainen elokuva, joka tavoittelee hyvin realistisia ihmishahmoja, johtaa yhä omalla kohdallani vähän ik-reaktioon. Muuten animaatio toimii erinomaisesti ja pidin uudesta hahmosuunnittelusta varsinkin päähahmojen Deunanin ja Briareoksen kohdalla erittäin paljon.

Englanninkielinen ääninäyttely oli selkeästi länsimaiden parhaammasta päästä ja musiikki oli todella hyvää. Siis niin hyvää, että saatan jossain välissä lähteä etsimään soundtrackiä cd:llä. :) Lisäksi mukana oli oikein mukavasti myös lisämateriaaleja, mukaan lukien minulle aina mieluinen kommenttiraita. Joten paketti toimi ja tosiaan paremmin kuin aikaisempi versio.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri