Yukiru Sugisakin mangaan perustuva animesarja kertoo teinipojasta Daisukesta, jonka suvulla on salaisuus: kun suvun pojat rakastuvat ensimmäistä kertaa, heidän tunteensa saavat heidät muuttumaan mestarivarkaaksi Dark Moussyksi. Darkin tehtävä (Daisuken kiusaamisen lisäksi siis) on varastaa taikavoimia sisältäviä taide-esineitä ennen kuin ne aiheuttavat harmia. Varmuuden vuoksi ja Daisuken turvallisuuden varmistamiseksi hänen äitinsä on kouluttanut häntä jo pienestä pitäen varkaaksi, joten kiltiltä ja kömpelöltä vaikuttavalla taiteiljan alulla onkin yllättäviä taitoja, joita vetää hatusta tarpeen tullen.

Kevyt komediasarja sisältää toki seikkailuja ja pakollisen romanttisen monidraaman, kun Daisuke pitää Risasta, joka ihastuu Darkiin, joka flirttailustaan huolimatta muistelee yhä vanhaa rakastaan, samalla kun Risan kaksoissisko Riku alkaa pikkuhiljaa huomata pitävänsä Daisukesta. Sarja saa allekirjoittaneelta pisteitä siitä, että tätä kuvioita ei pitkitetä liikoja ja lopussa kaikkien tunteet on selvitetty ainakin jotensakin kuten. :p

Tällaiset sarjat eivät varsinaisesti ole suosikkikauraani, mutta kun suomijulkaisun sattui edullisesti saamaan, niin tulipa katsottua. Ihan ok tuo oli, vaikka ei mitään erityistä intoa sen katsomiseen kylläkään syntynyt. Sarjan alkupäässä taikaesineiden kuvittamiseen käytetty 3D-animaatio tökki jonnin verran, mutta loppuun mennessä se joko oltiin opittu istuttamaan perinteisen animaation keskelle paremmin tai minä olin ehtinyt tottumaan mokomaan. Joka tapauksessa yleisesti ottaen sarjan tuotanto oli tukevaa keskitasoa ja tarina genressään sentään paremmasta päästä.

Suomenkielisessä Wikipediassa

Englanninkielisessä Wikipediassa