CMore-kanavapaketin esittämä dokumentti tuo esiin ongelman, joka ensisilmäyksellä tuntuu oudolta. Puhdas vesi on aina ollut ongelma kuivilla tai kehittämättömillä alueilla, mutta länsimaissa kaikki nämä on ratkaistu. Eikö? Eihän se niin mene, että planeetalla, jonka pinta-alasta 70 % on veden alla, loppuu vesi. Paitsi kun voimme hyödyntää vain makeaa vettä ja sitä onkin huomattavasti vähemmän. Teollisuuden tarpeet ja vettä monin tavoin muutenkin tuhlaava elämäntapa ovat imeneet varannot tyhjiin ja monin paikoin vesihuolto on jo kriisissä.

Dokumentti on yhdysvaltalainen, joten näkökulma keskittyy englantia puhuvaan maailmaan: Yhdysvaltoihin ja Australiaan. Tästä huolimatta katsoja jää helposti miettimään miten ongelma koskettaa häntä. Suomi on siinä mielessä kostea maa, että täällä ongelmaa tuottavat useammin veden liiallinen määrä väärissä paikoissa kuin sen puute, mutta ei sekään tarkoita, että vettä riittäisi läträämiseen loputtomia määriä. Ja onhan Suomessakin kuivuuksia koettu.

Dokumentti lähtee asetelmasta, että ongelma on olemassa. Asenne on jonkin verran kärjistävä, mutta tosiasia on, että mistään haihattelusta tässä ei ole kyse. Monissa paikoissa veden säännöstely on jo arkipäivää ja jos tilanteeseen ei puututa, tämä tulee vain yleistymään. Itseasiassa niin voi käydä toimenpiteistä huolimatta ja ongelmaa voidaan vain pienentää, ei poistaa kokonaan. Pitkä ja huolella tehty dokumentti tuo tämän hyvin esille.

IMDb:ssä

Traileri