Dokumentti DC Comicsin pahiksista oli tietenkin pakollista katsottavaa, kun se tuli maksupalvelussa vastaan. Varsinkin, kun uutena käyttäjänä pääsin katsomaan sen ilmaiseksi... ;)

Dokumentissa oli toki riskinä, että kyse olisi vain lista eri pahiksista ja heidän voimistaan ja tarinoistaan. Onneksi kyse oli aivan muusta: dokumentissa itse asiassa oletetaan aika pitkälti, että pahikset ovat katsojalle tuttuja, ja esittelyn sijaan analysoidaan heitä ja heidän merkitystään sarjakuville, tarinoille ja ylipäätään.

Tosi asia on, että usein tarinan kiinnostavin hahmo on nimenomaan sen pahis. Batman on erinomainen esimerkki tästä. Bruce Wayne on toki kiinnostava hahmo, mutta Jokeri peittoaa hänet mennen ja tullen. Itse en ole koskaan oikein jaksanut kiinnostua Teräsmiehestä, mutta hänen vihollistensa joukkoon mahtuu useita hyvinkin mielenkiintoisia hahmoja, kuten esim. Lobo.

Kyse ei ole edes siitä, että pahikset tekevät niitä asioita, joita emme itse uskalla tai kehtaa tehdä, vaikka toki tämä oman tien kulkeminen vaikuttaa viehätykseen. Pahikset ovat useimmiten sekä poikkeavia että poikkeuksellisia yksilöitä ja siinä missä sankarista tiedämme kyllä mitä hän ajattelee ja miten hän reagoi, hyvästä pahiksesta ei koskaan tiedä tarkalleen mitä hän tekee seuraavaksi. Varsinkaan kun kyse on sellaisesta hullusta kuin vaikka jo mainittu Jokeri. Juuri tämä arvaamattomuus tekee pahiksesta kiinnostavan lukea ja varmasti myös kirjoittajille (joiden on keksittävä heidän aivoituksensa...) kiinnostavan kirjoittaa.

Dokumentissa tutkitaan monien nimekkäiden sarjakuvamaailman ihmisten haastattelujen kautta pahisten merkitystä supersankaritarinoille ja nimenomaan DC Comicsin luomalle maailmalle. Kiinnostavan aiheen lisäksi oli mainiota päästä katsomaan ja kuulemaan kirjojen sivuilta tuttujen taiteilijoiden ajatuksia heidän luomistaan ja kirjoittamistaan pahiksista.

IMDb:ssä

Wikipediassa

DC:n sivuilla

Traileri