Teemalla esitetty dokumentti on periaatteessa kiinnostava (vaikka aihe ei omakohtainen olekaan), mutta siinä on se ongelma, että Kanadassa tehty dokumentti kertoo tilanteesta Kanadassa. Suomen tilanne, lait, äitiys- ja vanhempainlomat, päiväkodit, koulut jne ovat aivan eri tavalla järjestetty, joten dokumentin tietoja on aikalailla mahdoton soveltaa täällä. Toki kulttuurivertailun, sohvasosiologian ym. kannalta dokumentti on ihan hauskaa katsottavaa, mutta oikeastaan olisi kiva tietää millaista vastaava pallottelu on Suomen oloissa...

Tässä kun on se puoli, että asia ei tosiaankaan varsinaisesti kosketa minua (vannoutunut sinkku kun olen) ja suurin osa lapsellisista läheisistäkään ei ole varsinaisesti uraihmisiä, joten kiinnostaisi oikeasti millaista on oikean "uran" yhdistäminen vanhemmuuteen Suomen oloissa. Ja ehkä jopa vertailua siihen miten vastaava toimii muissa maissa... Tämä dokumentti kun keskittyy vain Pohjois-Amerikkaan, eikä huomioi juuri muita mantereita tai esitä vaihtoehtoja muista maista.

Mutta murmutus sikseen. Kun kanavan ohjelmavalinnat ja toiveet muista dokumenteista jättää sivuun, kyseessä on hyvin tehty dokumentti tärkeästä aiheesta.

Dokumentista Ylen sivuilla

Dokumentista tuottajan sivuilla