Japanilaiseen Hiroshi Sakurasawan ranobeen All You Need Is Kill perustuva elokuva muistuttaa ajatukseltaan vähän klassikkoa Groundhog Day, kun sekaan heitetään sotakenttä, alieneitä ja muuta scifiä. Maa käy häviävää sotaa avaruusolioita vastaan. Majuri William Cage (Tom Cruise) päätyy etulinjaan, kun hänen suksensa menevät ristiin komentajansa kanssa. Kokematon, markkinointitaidoillaan tähän asti taistelut välttänyt Cage kaatuu taistelukentällä...ja herää päivää aikaisemmin. Hän päätyy elämään samaa päivää uudelleen ja uudelleen, oppien koko ajan vähän paremmaksi, kunnes mysteeri alkaa viimein selvitä.

Aikamatkatarinat ovat aina vaikeita, koska aikamatkalogiikka ei vain tahdo taipua tavallisissa aivoissa. Melkein aina jostakin kohtaa täytyy vetää täyttä päätä, vaikka järki sanoisi jotain muuta. Edge of Tomorrow onnistuu välttämään pahimmat ongelmat ja kokonaisuus toimii varsin hyvin. Alussa melko epämiellyttävä Cage oppii tietenkin aikalooppinsa aikana paremmaksi ihmiseksi (tämä juonen käänne ainakin on suora lainaus Groundhog Daystä) sen lisäksi, että hänestä muotoutuu myös erinomainen taistelija. Juoni hyppää pakostakin alkuvaiheiden ohitse ja näemme lähinnä niiden seuraukset. Kaiken kaikkiaan kyseessä on ihan toimiva scifi-toiminta, joka leikittelee tutuilla ideoilla melko uudella tavalla.

Erikoistehosteet elokuvassa ovat parhaimmasta päästä ja sekä taistelukohtaukset että avaruusoliot näyttävät kaikin puolin erinomaisilta ainakin pieneltä ruudulta katsottuna. Bluray sisältää lisämateriaaleina erilaisia making of -dokumentteja ja poistettuja kohtauksia. Mitään erityistä seassa ei ole, mutta ihan hyvä paketti silti.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri