Tämä anime-elokuva on aika kiinnostava tapaus. Se perustuu Daft Punk -yhtyeen albumiin Discovery ja sen hahmosuunnittelun teki legendaarinen Leiji Matsumoto. Elokuvassa ei puhuta sanaakaan, vaan sen sijaan tarina kerrotaan elein, ilmein ja Daft Punkin musiikin kautta. Tavallaan kyseessä on siis koko albumin kerralla käsittävä, yli tunnin mittainen musiikkivideo.

Toei Animationin toteuttama animaatio on studion taattua laatua ja vaikka elokuva onkin vuodelta 2003, Matsumoton suunnittelu yhdessä Toein tyylin kanssa antavat sille animefanin kannalta hyvin nostalgisen, 90-lukuisen ulkonäön. Itse tarina perustuu Daft Punkin ideaan ja yhdistää scifiä ja musiikkiteollisuuden todenperäistäkin raadollisuutta: Maassa asuva avaruusolio kidnappaa muilta planeetoilta musiikin taitureita ja pakottaa heidät orjatyöhön, koska hän pystyy oudolla teknologiallaan muuttamaan menestyksen voimaksi itselleen. Elokuva seuraa hänen viimeisimpiä uhrejaan, nelihenkistä yhtyettä Crescendolls ja heitä pelastamaan lähtenyttä astronauttia Shep.

Tarina on kiinnostava kannanotto musiikkiteollisuutta kohtaan, mutta myös toimiva seikkailu sekä hauska musiikkivideo. :) Elokuvan juoni on monin tavoin sen heikoin lenkki, sillä se on pakostakin melko suorasukainen ja varsin fantastinen. Toisaalta pidän siitä, että tarinaa ei pakota kaikin puolin onnelliseen loppuun, mikä olisi ollut tyypillisempää länsimaiselle tuotannolle. Koska muut elementit toimivat niin hyvin, juonen ongelmat on helppo jättää huomiotta. Elokuva on kaikkinensa kiinnostava kokemus niin anime- kuin teknomusiikinkin ystäville.

IMDb:ssä

Wikipediassa