90-luvun scifi-klassikon remake perustuu (yhden) suosikkikirjailijani Philik K. Dickin tarinaan We Can Remember It for You Wholesale. Tulevaisuuteen sijoittuvassa tarinassa Colin Farrellin esittämä tavis-Douglas etsii elämäänsä jännitystä keinotekoisten muistojen avulla. Yllättäen hänen oma elämänsä muuttuukin huomattavasti jännittävämmäksi, kun muistohoito tuo esiin asioita, joita hän ei tiennyt itsestään..

Verrattuna edelliseen elokuvaan tätä uutta versiota on muokattu melkoisesti. Mars on otettu kuviosta kokonaan pois ja muutenkin tulevaisuutta on "modernisoitu" melkoisesti. Perusasetelma kaksoisagentteineen ja muistin sörkkimisineen pysyy kuitenkin samana. Ja pääpaino kummassakin elokuvassa on toiminnalla, melko toimivalla juonella pakitettuna.

Jostain syystä en ole koskaan ollut alkuperäisen elokuvan isoin fani, vaikka noin yleisesti scifi+toiminta+90-luku+ Schwarzenegger on kohdallani oikein toimiva yhdistelmä. Kai jokaiseen joukkoon pitää se poikkeus mahtua. :) Niinpä ollen ei ole erityisen iso yllätys, että pidän tästä uudesta versiosta enemmän. Leffan juonessa on aukkonsa (harvassa tämän tyyppisessä niitä on edes yritetty silotella pois...), mutta näyttelijäsuoritukset toimii ja kaikki näyttää hienolta. Kyseessä ei ole missään nimessä parhain koskaan näkemäni scifileffa, mutta kunnon kestikaartin suoritus sitten kuitenkin.

Sinällään ajatus muistojen poistamisesta ja lisäämisestä tällä tavalla on kiinnostava ja siitä toki riittäisi aihetta vaikka millaisiin tarinoihin. Dick itse leikitteli sillä, että hänen hahmonsa kohdalla päähenkilön kaaliin istutet muistot olivat aina lähempänä totuutta kuin fiktiota, hänen ympärillään pyörivien harmiksi. ;)

IMDb:ssä

Wikipediassa

Arvostelut Leffatykillä

Traileri