Aina välillä meinaa unohtua, että vaikka DC Comicsin tapaiset isot kustantamot tuntuvat erikoistuvan ikuisuuksiin jatkuviin sarjoihin, aina välillä he julkaisevat myös jotain lyhyttä. Kuten tämän Ellisin kirjoittaman ja Connerin kuvittaman alunperin kolmeosaisen ja tässä yksiin kansiin kerätyn teoksen.

Two-Step sijoittuu vaihtoehtoiseen Lontooseen, joka on täynnä kaikenlaista outoa, kuten mm. kloonattuja, sinisiä Bollywood-tanssijoita ja geenimuotoiltuja klubikävijöitä. Tarinan keskellä on Tony Ling, Zen-pyssymies, joka myy palvelujaan eniten tarjoavalle, mutta ei halua liittyä itse mihinkään gansterijengiin, koska se ei olisi kovin zen. Erästä tehtävää suorittaessaan hän törmää Rosi Bladesiin, cam-girliin, jonka videoblogin seuraajat pääsevät seuraamaan hänen elämäänsä koko ajan hänen vaatteisiinsa kiinnitettyjen ja häntä seuraavien kameroiden kautta. He eivät ole sankareita, eivätkä pidä toisistaan...

Kyseessä on hauskasti kirjoitettua, kevyttä ja humoristista kyberpunkia parhaimmillaan. Ellis ei edes yritä selittää puoliakaan tarinan yksityiskohdista tai yhtään taustalla tapahtuvasta kummasta, vaan keskittyy kahden päähenkilön väliseen kipinöintiin. Tämä suhde ja tarina toimii, joten kaikki muu jää sitten kummasteltavaksi. Jokaisella sivulla on kaikenlaista katsottavaa Connerin kuvitettua Ellisin oudot päähänpistokset ja varmaan vähän muutakin omalla sujuvalla tyylillään. Connerilta sujuvat varsinkin ilmeet ja eleet erinomaisesti, mikä on mahtava juttu tällaisessa tarinassa, jossa päähenkilöiden sanat eivät välttämättä kerro kaikkea tai edes totuutta. Tässä mielessä tarina on hyvin cinemaattinen, joskaan edes nykyiset erikoistehosteet eivät pystyisi ahtamaan sivulle näin paljoa outoa ja ihmeellistä. Tai ainakaan katsojalla ei olisi juurikaan aikaa sen katsomiseen.

Eli siis yllättävän hyvä ja viehättävä pieni juttu, joka ei varsinaisesti etene mihinkään vaan kertoo vain pienen palasen kahden ihmisen elämästä oudossa maailmassa.

DC:n sivuilla