Eerie oli 60-luvulta 80-luvulle asti julkaistu, yhdysvaltalainen sarjakuvalehti, joka erikoistui lyhyisiin kauhutarinoihin. Kirjastosta käteen sattunut Volume Seven kokoaa lehden numerot 32-36 samoihin koviin kansiin. Lehden tapa julkaista lyhyitä tarinoita, joita yhdistää vain kauhuteema, tarkoittaa sitä, että kokoelmat voi lukea miten sattuu. Toisaalta se tarkoittaa myös sitä, että yksittäiset tarinat ovat joskus enemmän mieleen, joskus vähemmän.

Kaikissa tarinoissa on ongelmana käytettävissä olevan tilan vähyys, sillä vaikka lehdet olivat isokokoisia - hieman suomalaista aikakauslehteä isompia perinteisen sarjakuvalehtikoon sijaan - kullekin tarinalle annetaan käytettäväksi vain 4-5 aukeamaa. Kaikki tarinat ovat siksi lyhyitä ja niissä ei juurikaan ehditä paneutua hahmojen esittelyyn. Taitava kertoja pystyy näilläkin eväillä kertomaan todella kiinnostavia tarinoita (kuten esim. lehden 35 tarina "Money"), mutta monet jäävät kovin pintaliitoisiksi ja pyrkivät vain shokeeraamaan.

Lehden kirjoittajat ja artistit ovat osaltaan vierailevia, osaltaan lehdessä pysyvästi työskenteleviä. Lopputulos on melkoisen vaihteleva look tarinasta toiseen, vaikka toki kaikki työskentelevät samoissa tilassa, samalla kauhuteemalla ja mustavalkoisena julkaistavan lehden sekä silloisen painotekniikan asettamissa rajoissa. Osa tarinoista on kerronnaltaan myös jonnin verran vanhentuneita, mutta toisaalta sekaan mahtuu myös tarinoita ja kerrontaa, joka toimii aivan yhtä hyvin nyt kuin aikoinaan.

Uusintapainosta näin 2010-luvulla lukevana, melkein 40-naisena minua myös huvittavat melkoisesti näköispainosten sisältämät kirjesivut, joiden tekstit ovat pääosin peräisin oman aikansa nuorilta miehen aluilta. :)