Suomen Fox-kanava esitti viime syksystä vain yhteen kauteen jääneen, alunperin CBS:n tuottaman sarjan Intelligence, joka sai Suomessa lisänimen Agentti 2.0. Toimintasarjassa Josh Hollowayn esittämän, sotilaan Gabriel Vaughnin aivoihiin istutetaan edistynyt mikrosiru, jonka avulla hän pystyy ottamaan etäyhteyden ja hallitsemaan kaikkia elektronisia laitteita, joihin on asennettu viestintäyhteysmahdollisuus.

Tämä teollisen internetin leviämistä hyödyntävä ja sen seuraamuksilla leikittelevä ajatus siirretään toimintaan siten, että Gabriel toimii tiedusteluagenttina, joka lähetetään tutkimaan kaikkein vaikeimpia ja kriittisimpiä tapauksia ja uhkia. Koska Gabriel mikrosiruineen on kirjaimellisesti "6 miljoonan dollarin mies", hänen aisaparikseen nakitetaan presidentin henkivartijana aikaisemmin toiminut Riley Neal (Meghan Ory), jonka tehtävä on pitää Gabriel turvassa tarvittaessa itseltäänkin.

Sarjan teko keskeytettiin valitettavasti jo yhteen kauteen, sillä omasta mielestäni kyseessä oli juuri parasta toiminta/scifi-karkkia arki-iltoihin, kun liian vaikeat ja monimutkaiset kuviot eivät enää mene väsyneistä aivoista läpi, mutta ihan täyttä huttuakaan ei viitsisi katsoa. Sarjassa hyödynnettiin kiinnostavia ideoita ja hahmot olivat hauskoja ja heidän kemiansa toimi hyvin. Pitemmällä tähtäimellä perusideasta olisi varmasti saatu irti vaikka mitä, mutta minkäs teet, jos katsojat eivät sarjaa löydä ja tuotantoyhtiö tuijottaa pelkkiä numeroita.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Foxin sivuilla