Uusin osa dinosauruksia geeniteknologialla henkiinherättävistä huvipuistoista kertovassa elokuvasarjassa seuraa aikalailla tuttua kaavaa. Huvipuisto on tällä kertaa olemassa ja käytössä, eikä vain rakenteilla, mikä lähinnä tuo enemmän ihmisiä vaaravyöhykkeelle, kun jotain menee pieleen. Ja tietenkin jotain menee pieleen, koska muuten elokuva jäisi aika lyhyeksi... Pieleen menevä osa onkin sitten jo tuttua: tiedemiehet leikkivät dinosaurusten perimällä ja luovat jotain, mitä eivät pysty hallitsemaan; se pääsee karkuun ja alkaa syödä ihmisiä; pari pojannassikkaa päättyy ruokalistalle, joten puiston piinkovan toiminnanjohtajan sisältä kuoriutuu äidinvaistoja ja ideaa vastaan puhunut entinen sotilas päätyy pelastamaan päivän.

Eli ei mitään erityisen uutta, mutta vauhdikasta menoa ja paljon isoja otuksia, joilla on melkoinen määrä hampaita. Varsinkin alusta jäi vähän sellainen fiilis, että elokuvasta oli leikattu pois muutamia hahmoja taustoittavia osia tavalla, joka jätti aukkoja katsojan tietoisuuteen, mutta yleisesti ottaen elokuvassa ei paljoa tarvinnut jäädä miettimään tai ihmettelemään. Sen sijaan kesäillan toimintapläjäyksenä se toimii ihan asiallisena viihteenä, kunhan ei odota liikoja.

Toimintasankariksi muuttunut Chris Pratt on hyvä valinta elokuvan vetäväksi mieheksi Oweniksi ja vaikka hahmossa onkin melko paljon samaa hänen edellisen hittinsä Guardians of the Galaxy Quillin kanssa, se ei varsinaisesti ainakaan allekirjoittanutta haitannut. Tosin Owen taitaa olla sitä mitä Quillia haluaa ja teeskentelee olevansa... Mutta joo.

Rahaa elokuvaan on toki palanut ja se näkyy erikoistehosteissa. Niiden suhteen ei ollut valittamista missään nimessä. Neljännen osan kohdalla tosin dinotkin alkavat olla aika tuttu näky, joten ensimmäisen elokuvan vau-efektiä ei enää saada aikaiseksi.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut

Traileri