Uusin Mad Max -sarjan elokuva on saanut paljon kehuja vähän joka puolelta, joten ongelma on oikeastaan siinä, että miten voisin kehua sitä lisää toistamatta kaikkia muita. ;)

Elokuva on siis todella mahtava jatke klassikkosarjalle. Juonellisesti, näyttelijäsuorituksiltaan ja tuotannoltaan aivan mahtava, kunhan tietää mitä odottaa, kun teatteriin astuu. Menee vaikeaksi sanoa kumpi on parempi elokuva, tämä uusi vai Road Warrior, mitä tulee dystopiafantasiaan moottoriajoneuvoilla aavikolla. Eniten pidän yhä ensimmäisestä, mutta sen fiilis on sen verran erilainen, että vertailu on hieman vaikeaa.

Eniten pidän elokuvassa siitä, että se ei turhaan selittele. Hahmoilla on selvästi tarinansa ja elokuvan maailma on täynnä merkkejä historiasta ja syvyydestä, mutta menoa ei turhaan keskeytetä pitkillä selityksillä. Sen sijaan katsoja saa itse vetää omat johtopäätöksensä ja tulkintansa silmiin osuneista yksityiskohdista. Katsojille annetaan siis mahdollisuus osallistua tarinan kerrontaan, ja elokuvan tekijät eivät tarjoa valmiiksi pureskeltua mössöä tai aliarvioi katsojiaan.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri

Viralliset sivut