Pitihän se uusin Terminator käydä katsomassa ihan periaatteesta, jos ei muuten. Pari viimeisintä eivät ole olleet kovinkaan ihmeellisiä, mutta onhan tässä sentään mukana ainoa ja oikea terminaattori eli Arnold Schwarzenegger.

Yllättäen elokuva oli itse asiassa varsin hyvä. Arska varsinkin varastaa koko show'n, tehosteet ja production values noin muutenkin ovat kohdallaan ja uuden sukupolven näyttelijätkin onnistuvat varsin hyvin. Ei Emilia Clarke tietenkään peittoa Linda Hamiltonia hänen parhaimmassa hahmossaan Sarah Connorina, mutta ihan toimiva Emilian Sarah on.

Juonellisesti elokuvasta saa helposti päänsäryn, mutta se nyt on normaalia, kun kyse on aikamatkustamisesta. Asiaa ei auta se, että elokuvassa hypitään edes takaisin useampaan otteeseen. Suurin ongelma on se, että katsoja jätetään tahallisesti piiloon useammassakin kohtaa.

Silti pahin plot hole, josta voisi ajaa rekalla läpi, on kolmikon Sarah, Pops (aka T-800 eli Arska) ja Kyle Reece päätös matkustaa vuoteen 2017, koska Reecen aikamatkustuksen lomassa saamien tietojen mukaan Skynet on syntymässä silloin. He siis jättävät tahallisesti itselleen hädin tuskin päivän aikaa selvittää mitä on tapahtumassa ja tuhota Skynetin, vaikka voisivat aikakoneellaan matkustaa vaikka vuoden päähän ja tutkia tilannetta hieman. Missä ei tietenkään ole mitään järkeä, paitsi siksi, että se lisää jännitystä tarinaan.

Ymmärrän toisaalta kirjoittajia, jotka haluavat pitää elokuvan jännitteet yllä, mutta toivoisin silti, että he yrittäisivät keksiä jonkin toisen tavan päästä samaan lopputulokseen. Omalla kohdallani tällaiset ratkaisut vain keskeyttävät tarinaan uppoutumisen, koska ne ovat niin ilmiselvästi a) tyhmiä, b) vääriä ja c) sellaisia juttuja, joita nämä hahmot eivät tekisi. Aikamatkustamisessa on se hassu puoli, että aikaa nimenomaan yleensä on. Joten mitä jos hahmot ottaisivat hengitystauon, istuisivat alas ja miettisivät mikä on oikeasti järkevää? Mutta sellaista ei voine odottaa Hollywoodista ainakaan...

Mutta joo. Aikamatkailun ongelmat kun sivuuttaa, niin elokuva on ihan kelpoa kesätoimintaa. Ensimmäisen tasolle se ei tietenkään nouse, mutta kakkosen henkeä on jo ihan mukavasti hommassa ja varsinkin Sarahin ja Popsin suhteessa mukana.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Arvostelu Episodissa

Traileri