Teemalla esitetty kanadalaisdokumentti kertoo kaikille tutusta aiheesta eli ikävystymisestä. Sen lisäksi, että se on tylsää, ikävystyminen osoittautuu yllättävän vaaralliseksi terveydelle. Se aiheuttaa stressireaktion, jonka tiedetään kroonisena aiheuttavan kaikenlaista hallaa terveydelle.

Dokumentti on varsin kiinnostava aiheestaan huolimatta, mutta vähän jäi, jälleen kerran, hiertämään se, että joitakin asioita pidetään niin automaattisesti tylsistyttävinä. Netti on yksi ilmiselvä syytöksen kohde. Toki sitä välillä huomaa vaeltaneensa linkistä toiseen lukemassa tyhjänpäiväisyyksiä, jotka olisi voinut jättää väliinkin.

Mutta kolikolla on toinenkin puoli. Olen netissä juuri nyt, tätä kirjoittaessani. Missään nimessä en ole tylsistynyt, koettaessani ilmaista ajatuksiani luovasti ja samalla oppiessani uuttakin, kun haen taustalinkkejä kirjoitukselle. Samoin, kun kohdalle osuu oikeasti hauska nettisarjakuva tai jokin tarina, joka herättää tunteita tai ajatuksia, niin ei niitä voi kutsua tylsiksi tai passivoiviksi. Äänen nauraminen ei ole passiivista ja tapani argumentoida tiettyjä asioita vastaan ääneen voi olla kyseenalainen, mutta ei ainakaan tylsää.

On kumma, että kirjan lukemista arvostetaan yhä, vaikka opus olisi kuinka kuolettavan tylsä, mutta nettipelin ongelmanratkaisua ja sosiaalista kanssakäymistä samanaikaisesti muiden pelaavien kanssa ei vieläkään meinata arvostaa.

Palatakseni sivuraiteelta itse aiheeseen eli dokumenttiin, mukana oli kiinnostavaa tutkimusta, muutama ihan aiheellinen kommentti nykymaailman tilasta ja joitakin varsin viihdyttäviä persoonallisuuksia. Kokonaisuutena siis kaikkea muuta kuin ikävystyttävä ohjelma. ;)

IMDb:ssä

Ylen sivuilla

Traileri