Only Lovers Left Alive on vampyyrielokuva, mutta erilainen sellainen. Elokuvassa ei ole lainkaan vampyyrin metsästystä ja muutenkin tavalliset ihmiset ovat yhtä tai kahta poikkeusta lukuun ottamatta läsnä taustalla. Sen sijaan tarina keskittyy Tilda Swintonin ja Tom Hiddlestonin esittämiin rakastavaisiin. Nämä kaksi vampyyria ovat olleet naimisissa vuosisatoja ja rakastavat toisiaan yli kaiken, vaikka elävätkin tällä hetkellä eri puolilla maapalloa. He elävät hiljaiseloa yhteiskunnan rajoilla ja ovat riippuvaisia eri lähteistä saamastaan puhtaasta verestä, sillä nykymaailman saasteet ja taudit ovat hiipineet ihmisten vereen ja voivat tappaa heidät.

Kyseessä on siis yksi niistä hiljaisista elokuvista, joissa ei oikeastaan tapahdu paljoakaan, mutta jotka jotenkin silti sisältävät kokonaisen maailman. Tarinan kerrontaa aivan parhaimmillaan, joten ei ihme, että elokuva oli ehdolla Cannesin Palme d'Or -palkinnon saajaksi.

Ja ihan kuin elokuva ei olisi tarpeeksi ihana, se on vielä täynnä lempinäyttelijöitäni. Yllämainittujen Swintonin ja Hiddlestonin lisäksi mukana ovat sekä John Hurt että Anton Yelchin. Näin hyvä näyttelijätyö tekisi keskitasoisestakin elokuvasta katsottavaa, puhumattakaan teoksesta, joka on jo valmiiksi erinomaisella tasolla.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri