Teemalla kesän alussa esitetty kolmiosainen dokumenttisarja käy läpi yhdysvaltalaisten supersankarisarjakuvien historiaa ja kehitystä aina ensi metreiltä nykypäivään asti. Dokumentissa on nähty paljon vaivaa ja mukana on haastatteluja monilta alan suurimmilta nimiltä ja tekijöiltä. Mukana on mm. Stan Lee, Joe Kubert, Todd McFarlane... Kirjoittajien ja kuvittajien lisäksi mukan on myös monia kustannuspuolen tekijöitä, joiden näkymätön tuki ja vaikutus on alalla suuri.

Kyseessä on jo melkein 100-vuotinen historia, joka sisältää melkoisen määrän tekijöitä, teoksia ja merkkihetkiä. Tästä syystä useampikin osainen dokumentti joutuu karsimaan paljon ja keskittymään vain tärkeimpiin hetkiin ja merkittävimpiin hetkiin. Tämä tarkoittaa sitä, että alaan tutustuneelle harrastajalle mukana on paljon tuttuja juttuja ja osa jutuista voi tuntua joko turhilta tai toistolta. Samalla myös asiaan tutustuneelle voi tulla mieleen, että miksi tätä tai tuota ei ole mainittu...

Haastattelujen suuri määrä takaa kuitenkin myös vanhalle fanille paljon kiinnostavaa katsottavaa ja monia hauskoja tarinoita vuosien varrelta. Niinpä kokonaisuus sopii hyvin sekä uudemman tuttavan kuin vanhan kannan sarjakuvafanin katsottavaksi.

Dokumentista Teeman sivuilla

IMDb.ssä

Dokumentin omat sivut