Edellisen merkinnän Dune ei ole ainoa projekti, joka lähenee loppuaan. :) Vuorossa on toiseksi viimeisin toistaiseksi julkaistuista Bond-elokuvista, jonka juoni jatkaa siitä mihin edellinen loppui.

Salaperäisen järjestön Quantumin laajuus alkaa paljastua ja myös Bondin rakastetun Vesperin petos ja surma osoittautuu lopulta osaksi heidän suunnitelmiaan. Tämä uusin Bond-sarja rakentaa selvästi laajempaa ja monimutkaisempaa juoniverkostoa kuin aikaisemmat elokuvat, hyödyntäen niin X-Men -sarjan kuin Bourne-sarjan oppeja. Itse olen tästä kahden vaiheilla: toisaalta se antaa mahdollisuuden kehittää monimutkaisempia ja kiinnostavampia juonia, mutta toisaalta mukana on riski, että juonista tulee liiankin monisäikeisiä seurattavaksi.

Kaikesta tästä huolimatta pysymme kuitenkin melko turvallisella Bond-maaperällä. Toimintaa riittää ja se on vaikuttavaa. Daniel Craigin Bond on monella tapaa inhimillisempi kuin aikaisemmat versiot, mutta silti tai ehkäpä juuri siksi erittäin kova jätkä, joka peittoaa lopussa kaikki vihollisensa, jotka vain onnistuu löytämään. Judi Denchin M on paras M ikinä. Muu sekalainen sakki niin pahiksia kuin hyviksiä ja kaikkea siltä väliltä ovat kaikki erinomaisia näyttelijöitä, vaikka juoni ei juuri annakaan heille sen enempää tilaa levittäytyä.

Kaiken kaikkiaan siis erinomaista toimintaa, josta voi nauttia kaikin siemauksin.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Leffatykissä

Traileri

Viralliset sivut