Lisää supersankari/kesätoimintaa! :)

Elokuvassa tri Pym (Michael Douglas) eli alkuperäinen Ant-Man on jo vanhentunut ja etsii puvulleen perijää samalla, kun hänen entinen suojattinsa, nykyinen vihollisensa yrittää luoda teknologiaa uudelleen voidakseen hyödyntää sitä aseteollisesti. Luonnollisesti uudeksi Ant-Maniksi valikoituu juuri vankilasta vapautunut entinen, hyväsydäminen varas Scott Lang (Paul Rudd), joka haluaa vain saada mahdollisuuden viettää aikaa tyttärensä Cassien kanssa. Scott Lang/Ant-Man on peräisin ihan sarjakuvamaailmasta, mutta koska kaikkia sarjakuvia on haastava seurata täältä lätäkön väärältä puolen, en ole itse häneen koskaan aikaisemmin tutustunut.

Elokuva hakee vähän samanlaista humoristisempaa veijariotetta, joka toimi niin erinomaisesti Guardians of the Galaxyssa viime kesänä. Valitettavasti tällä kertaa homma ei vain ota toimiakseen. Oikeat palaset ovat oikeilla kohdillaan, mutta jotain jää silti puuttumaan, joten elokuvasta jää vain "by the numbers" -fiilis, ainakin allekirjoittaneelle. Onhan kaikki hienon näköistä jne. mutta jostain syystä tarina ei vain vie mennessään. Ongelma ei ole siinäkään, että en tunne tämän nimenomaisen sankarin taustoja, koska en minä tuntenut Peter Quilliäkään, vaan ihastuin silti siihen leffaan ikihyväksi.

Summa summarum? Ant-Man on toimiva kesäviihde, joka näyttää hyvältä, eikä sisällä kuin muutaman, oikeastaan melko perinteisen juoniaukon. Sen kyllä katsoi ihan mielellään kerran, mutta jälkeenpäin fiilis oli varsin meh ja toistamiseen elokuvaa ei tee mieli nähdä.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri