Lone Wolf & Cup oli pitkään keräyslistallani, kun kasasin pikkuhiljaa koko sarjaa omakseni. Sarjan erinomainen yhdistelmä pitkäjänteistä kostotarinaa, historian mukaista kerrontaa ja lyhyitä, episodimaisia ihmiskohtaloita viehätti minua niin kuin monta muutakin. Sarjan loppu tosin ei ollut minusta mitenkään paha, vaikka se toki jättääkin englanninkielisen nimen pennun eli päähenkilön Oogami Ittoon nuoren pojan Daigoron kohtalon avoimeksi.

Mikä ei tarkoita, ettenkö olisi ihan täpinöissä siiitä, että Sarjakuvafestareilla tuli vastaan uuden sarjan ensimmäinen osa, jossa Daigoro löytää itselleen uuden suojelijan. :)

Koike itse ei uskonut voivansa koskaan jatkaa sarjaa, sillä edesmenneen Goseki Kojiman piirrosjälki oli niin kiinteästi osa tarinan kerrontaa, että käsikirjoittaja ei kokenut voivansa jatkaa tarinaa ilman häntä. Meidän lukijoidemme onneksi Koiken ja Hideki Morin tiet kohtasivat, sillä Morin piirrostyyli on niin uskollinen Kojiman tyylille, että jos nimiin ei kiinnitä huomiota, piirtäjän vaihdos saattaisi mennä tarkkaamattomalta lukijalta täysin huomaamatta. Elävä, yksityiskohtainen ja erinomaisesti liikkuva kuva on aina ollut tärkeä osa sarjan viehätystä, joten olen itse lukijana erittäin tyytyväinen, että Koike ei palannut tarinan pariin ennen kuin vasta löydettyään Kojimalle tarpeeksi taitavan seuraajan.

Uuden sarjan ensimmäinen osa lähtee vauhdilla liikkeelle ja esittelee heti uuden kaartin juonittelijoita. Mikä toki on kiinnostavaa jne. mutta itse olen kiinnostuneempi Daigoron kohtalosta ja hänen kehittyvästä suhteesta uuteen suojelijaansa. Joka tapauksessa sarja vaikuttaa selvästi lukemisen arvoiselta, joten jatkan keräämistä kuin aina ennenkin. :)