Ensimmäisen Star Trek -elokuvan saatua varsin huonon vastaanoton, seuraavaa tehtäessä pyrittiin palaamaan sarjan juurille, siihen mikä oli tehnyt tv-sarjasta kultti-ilmiön. Tämä tavoite toteutettiin niin totaalisesti, että elokuva on jatkoa yhdelle tv-sarjan jaksoista, Space Seed, jossa Enterprise miehistöineen kohtaa ensimmäisen kerran Khan Noonien Singh'n, jota sekä sarjassa että elokuvassa esittää Ricardo Montalban.

Elokuvassa Enterprisen miehistö on erotettu eri tehtäville: osa kouluttaa uutta luokkaa kadetteja, kun taas Chekov on päätynyt tiedealukselle Reliantille, joka etsii asuttamatonta, elotonta planeettaa, jolla testata uutta Genesis-laitetta, jonka tarkoitus on luoda elämää tyhjästä. Erästä planeettaa tutkiessaan Chekov törmää Khanin ja hänen seuraajiinsa, jotka pääsevät näin pakenemaan ja lähtevät metsästämään Genesis-laitetta sekä Kirkiä, jota Khan vihaa yli kaiken.

Seikkailua ja toimintaa sisältävässä elokuvassa on myös paljon vahvoja tunteita ja inhimillisiä reaktioita. Itseään yli-ihmisenä pitävä Khan ei pysty päästämään irti vihastaan ja halustaan kostaa Kirkille, mikä koituu hänen kohtalokseen, mutta johtaa myös Spockin kuolemaan. Elokuvan lopussa kukaan ei voita.

Elokuva palaa onnistuneesti alkuperäisen sarjan seikkailuja ja kiinnostavia ideoita yhdistäneeseen maailmaan ja luo samalla myös paljon trekki-historiaa, kuten esittelemällä Kobayashi Maru -kokeen, jonka tarkoitus on asettaa koulutettavat kadetit mahdottomaan tilanteeseen, jossa ei ole keinoa voittaa (paitsi petkuttamalla, kuten Kirk aikoinaan teki). Lopputulos on elokuva, jota on kiitelty Star Trek -franchisen uudelleen käynnistävänä tekijänä ja joka toimii erinomaisesti vielä nykyäänkin.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Traileri