Liam Neesonin tähdittämän toimintaelokuvasarjan kolmannessa osassa sarjan varsinainen kidnappausteema saa enää kevyen kädenheilautuksen suuntaansa ja sen sijaan juoni onkin uusinta tv-sarja- ja elokuvaklassikosta The Fugitive. Neesonin esittämä Bryan Mills lavastetaan siis vaimonsa murhasta ja saa peräänsä Forest Whitakerin esittämän etsivän samalla, kun Mills yrittää selvittää kuka tappoi hänen vaimonsa ja miksi.

Juoni ei ole enää yhtä täynnä jännitystä kuin edellisten elokuvien, joissa aika on jatkuvasti tärkeä elementti ja menetettävissä on rakkaimman henki. Tässä elokuvassa tämä hinta on jo maksettu, joten osa vetävästä voimasta puuttuu. Asiaa ei auta, että juoni ei ole erityisen uskottava (varsinkaan verrattuna ensimmäiseen elokuvaan).

Elokuvan parhaimpia puolia on Whitakerin hahmo. Olen aina pitänyt hänestä näyttelijänä, vaikka monet hänen tekemistään elokuvista eivät välttämättä olekaan parhaasta päästä. Tässä elokuvassa hänen ensin hieman yksinkertaiselta vaikuttava, mutta varsin teräväksi osoittautuva etsivähahmonsa on selkeästi parhaammasta päästä.

Tyypillisesti jatko-osat ovat alkuperäistä huonompia ja tässä tapauksessa tämä osoittautuu jälleen paikkansa pitäväksi väittämäksi. Noin yleisesti suosittelen pitäytymään ensimmäisessä ja ehkä toisessa osassa. Tämä kolmas kelpaa paremman puutteessa viihteeksi, mutta ei ansaitse toista katsontakertaa, toisin kuin varsinkin sarjan ensimmäinen osa.

IMDb:ssä

Arvostelu Episodilla

Wikipediassa

Traileri