Viimeisin julkaistu Bond-leffa ja merkitsee siten tämän leffaprojektin loppua. Tosin kovin kauaa en joudu Bonditta olemaan, kun syksyn ensi-iltoihin kuuluu sarjan seuraava elokuva, Spectre.

Täytyy sanoa, että pidin tästä elokuvasta suunnattomasti. Varsinkin sen viimeinen kolmannes, jossa Judi Denchin M ja Daniel Craigin Bond taistelevat elokuvan pahista vastaan Bondin lapsuuden kodissa Skotlannissa, oli kaikin puolin erinomainen. Toimintaa toki riittää ja erinomaista sellaista, mutta saamamme muruset Bondin historiasta sekä hänen ja M:n välinen suhde ovat todellista namia sarjan ja hahmojen ystäville.

Jännittävää kyllä elokuvan loppu antaa ymmärtää, että olemme samalla palaamassa perinteisempään meininkiin Bond-mytoksessa tämän karumman "trilogian" jälkeen, sillä lopussa tapaamme  Bondin uuden M:n ja uuden Moneypennyn (Naomi Harris) kanssa keveämmissä tunnelmissa. Myös uusi Q (Ben Whishaw) ehtii vilahtamaan pikaisesti mukana elokuvan keskivaiheiden toiminnassa.

Mikä kaikki on toki kiinnostavaa seuraavan elokuvan kannalta, mutta ei varsinaisesti merkitsevää tämän elokuvan kannalta, jonka kantava elementti tosiaan on Bondin ja M:n yhteinen, viimeinen seikkailu.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Leffatykki

Viralliset sivut

Traileri