Sellainen vuosi sitten kirjoittelin - tai oikeammin hehkutin - elokuvaa Donnie Darko, joten Teemalta osui sille itsenäinen jatko-osa, jonka olemassa olosta en edes ollut tietoinen, se oli tietenkin aivan pakko katsoa, vaikka epäilyksiä olikin alusta alkaen elokuvan laadusta. Eihän sitä koskaan tiedä...

Valitettavasti toinen osa ei yllä alkuperäisen tasolle. Siinä missä Donnie Darko on haastava, mutta silti looginen elokuva, jonka voi pähkäillä halutessaan auki ja joka toimii, S. Darko on parhaimmillaan vain sekava, eikä aukea lainkaan, jos ei ole nähnyt ensimmäistä elokuvaa.

Tarinassa seurataan ensimmäisen elokuvan lopussa kuolleen Donnien pikkusiskoa Samanthaa, joka on kasvanut nuoreksi naiseksi. Ilmeisesti veljen kuoleman aiheuttama draama on rikkonut perheen, josta syystä Samantha on karkuteillä ja matkaa ystävänsä kanssa kohti Kaliforniaa, kun heidän autonsa rikkoutuminen jumittaa parin pieneen kaupunkiin. Pian siellä alkaa tapahtua kummia ja niin Samantha, hänen ystävänsä Corey, PTSD:stä kärsivä Justin Sparrow ja koko kaupunki alkavat mennä sekaisin, kun aika ei enää toimikaan niin kuin sen pitäisi.

Mikä ei ole lähtöpisteenä mitenkään paha, kuten eivät hahmotkaan. Ongelmana on se, että juonessa ja aikahyppimisessä ei ole logiikkaa. Katsoja on aivan yhtä hukassa kuin hahmotkin ja elokuvan tunteita puhuttelevin kohtaus - jossa Samanthan ystävä Corey näkee tulevaisuuden/matkustaa ajassa (?) ja pelastaa Samanthan hengen uhraamalla omansa - on elokuvan keskellä, jolloin sen loppu jää kovin laimeaksi.

Summa summarum? S. Darko on turha elokuva, joka on tehty aluperäisen elokuvan saaman huomion takia. Suosittelen jättämään sen väliin ja katsomaan mieluummin alkuperäisen (uudestaan).

IMDb:ssä

Wikipediassa

Arvostelu Leffatykki-sivustolla

Traileri