Äkkäsimpä, että Crunchyroll-palvelussa oli vielä viime kuun loppuun asti (lisenssin vanhentumisen takia) tarjolla tämä uudempi jatko vanhalle suosikkisarjalle. Sarja olikin kiinnostava yllätys sikäli, että vaikka animaatiossa hyödynnettiin uusinta tietokoneanimaatiota, sarjan henki ja hahmosuunnittelu pitäytyi hyvin liki vanhan sarjan henkeä. Lopputulos oli jännästi moderni 80-luvun animaatio tai oudosti vanhahtava tietokoneanimaatio. Miten sen nyt haluaa tulkita...

Sarja käsittää kaksi OVA:a sekä yhden 13-jaksoisen tv-sarjan. Näistä paras oli toinen OVA, Time Drive, jossa pääsemme aikamatkailun avulla tutustumaan sekä nuorempaan Cobraan että viimein hänen uskolliseen ystäväänsä, Armoroid Ladyyn. Vain tarinan loppuun ympätty, aivan turha ylimääräinen kliimaksi jäi mietityttämään. Toinen OVA, Psychogun, sekä tv-sarja jatkavat sitten vanhalla, totutulla linjalla.

Kaikissa kolmessa sarjassa on vanhanmalliset, hyvin bond-maiset alkuanimaatiot, joiden musiikki on mielestäni vallan mainiota. Myös perinteiden mukaisesti kaikki naiset ovat kauniita, hyvämuotoisia ja vähäpukeisia. Itseäni tällainen itsestään selvä naiskauneuden arvostaminen häiritsee kuitenkin paljon vähemmän kuin mukamas piilotettu hameen alle vilkuilu tai aivan nössöt ja alistuvat tyttöset. Cobran kohtaamat naiset kun ovat lähes aina itsenäisiä ja päättäväisiä ihmisiä. Ja vaikka usein Cobra saakin olla heitä pelastamassa, missään nimessä päinvastainen ei ole mitenkään mahdotonta liioin.

Kokonaisuudessaan sarja on siis aivan yhtä hyvällä tavalla toimintakeskeinen ja macho kuin vanhakin sarja.

IMDb:ssä

Wikipediassa