Tällä elokuvalla on kiinnostava lähtökohta, sillä siinä kerrotaan maailman kuuluisimman vampyyrin, Draculan, syntytarina. Lähtöpisteenä on historiallinen Vlad the Impaler, joka hallitsi Vallakiaa 1400-luvulla. Palattuaan kotiin hallitsemaan vietettyään vuosia Turkissa Ottomaanien keisarikunnassa poliittisena panttivankina. Tässä tarina lähtee omille teilleen, sillä historiallinen Vlad sai panttivankina kuninkaallisen koulutuksen. Elokuvan Vlad sen sijaan aivopestään tappajasoturiksi.

Turkkilaisten uhatessa Vallakiaa Vlad lähtee taistoon. Epätoivon hetkellä hän hakee yliluonnollista apua kirotun vuoren huipulta ja päätyy (tietenkin) vampyyriksi. Hänelle kerrotaan, että jos hän kestää verenhimoaan kolme yötä lankeamatta, kirous kaikkoaa ja hän palaa ihmiseksi. Muuten hän jää vampyyriksi koko ikuisuuden ajaksi. 

Loppuelokuva onkin sitten erikoistehosteilla ja verellä mässäilyä. Juonen käänteet ovat ennalta-arvattavia ja Vladin vampyyrivoimat niin ylivoimaisia, että vähäinenkin kiinnostus katoaa. Pikkuhiljaa suurempiin rooleihin etenevä Luke Evans tekee hyvää työtä, mutta ei pysty pelastamaan elokuvaa loppupuolen kököltä juonelta.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Arvostelu Leffatykki-sivustolla

Traileri