Ainoa huono puoli kirjastossa on se, että aina ei löydä sarjan ensimmäistä osaa ensimmäisenä, varsinkin kun on kyse jostain yhtä suositusta kuin manga. Onneksi Initial D:n idea on minulle tuttu, joten sarjan aloittaminen kolmannesta osasta ei haitannut liiaksi. Sarjan hidas alku auttoi asiaa. :)

Initial D kertoo joukosta nuoria miehiä, jotka haaveilevat rallikuskin urasta ja ajavat kilpaa keskenään Japanin vuoristossa. It's a guy thing... Minua ei itse ralli kiinnosta pätkääkään, mutta sarjan hahmot kehittyvät mukavasti sarjan mukana. Sarja kun ei onneksi ole pelkkää rallia, vaikka se onkin tärkeässä sijassa. Yhtä tärkeää on kuskien kamppailu itseään vastaan kuin se kuka voitti viimeisimmän kilpailun.

Piirrosjälki voisi olla sarjassa parempaa. Shigenon kädenjälki on vielä hieman hapuilevaa ja vaikka hän onkin taitava piirtämään autoja, ihmishahmot ovat vielä hitusen hakusessa. Onneksi tarina on sen verran mukaansa vievä, että sillä ei ole liiemmin väliä.

Viralliset sivut

Ajatuksia

Tässä tarinassa yhtenä hyvin tärkeänä pointtina on oman itsensä voittaminen, tarve parantaa itseään ja taitojaan koko ajan. Pidän tuollaisesta ajattelutavasta varmaankin siksi, että ajattelen paljolti niin itse. Minulla ei ole juuri kilpailuhenkeä, mutta kamppailen aina itseäni ja omia odotuksiani vastaan. Onneksi olen myös patalaiska, sillä muuten kuluttaisin itseni nopeasti loppuun. ;)  Loppujen lopuksi sillä ei ole niin paljoa väliä voittiko vai hävisikö vaan sillä koettiko kaikkensa ja pystyykö kokemastaan oppimaan.