Lili Hoshizawa on koulutyttö, joka on lahjakas horoskooppien tekijä. Tämän lisäksi energinen ja iloinen Lili toimii salassa myös mestarietsivä Spicana, joka ratkaisee tähtien avulla murhamysteerin, jos toisenkin, poliisietsiväisänsä kiuskasi.

Horoskooppimysteerit on jännä sekoitus Kamikaze Kaitou Jeannea ja Salapoliisi Conania. Vanhempi mangafani tunnistaa myös piirteitä vanhasta kunnon Saint Tailista, joka lienee ensimmäisiä tämän tyyppisiä sarjoja. Uutena Horoskooppimysteereissä on se, että Lili ei tosiaankaan ole Robin Hood -tyylinen varas, kuten Jeanne tai Saint Tail, vaan oikeasti etsivä kuten Conan.

Saint Tailista ja Kamikaze Kaitou Jeannesta tuttu omintakeisesti pukeutunut mystinen päähahmo siis ratkookin rikoksia horoskooppien avulla. Mukana sopassa on myös Lilin vanha supernero-ystävä Hiromi Oikawa, joka ihannoi Spicaa ja haluaa etsiväksi. Hahmokaarti on siis varsin perinteinen tälläiselle tarinalle.

Perinteinen onkin hyvä sana kuvaamaan tätä sarjaa. Suurin uusi innovaatio on se, että Lili onkin etsivä, eikä varas, muuten asetelma on jo vanhastaan tuttu ainakin minunlaiselleni vanhemmalle fanille. Kevyt kerronta ja Andon elävä kynänjälki tekevät kirjasta ihan kivan, mutta ei erityisemmin mieleenpainuvan lukukokemuksen niille, joille maittaa sekä shoujo että dekkarit.

Sangatsu Manga

Natsumi Ando Wikipediassa

Horoskooppimysteerien englanninkielisestä käännöksestä Wikipediassa