Supersankariaallon ollessa voimissaan myös DC yrittää (jälleen) päästä Marvelin jalanjäljissä valkokankaalle ja tv:n maailmaan. Koska Batman on tähän asti ollut heidän ainoa todellinen hittinsä valkokankaalla, ei ole ihme, että samaa yritetään myös tv:ssä. Gotham kertoo ajasta ennen elokuvia ja alkaa Bruce Waynen vanhempien murhasta. Koska nuoren pojan kasvutarina Batmaniksi ei oikein tarjoa kiinnostavaa katsottavaa aikuiseen makuun, tarina keskittyy murhaa tutkivaan nuoreen etsivään, Jim Gordoniin (Ben McKenzie).

Onneksi DC on jo sarjakuvien puolella luonut Gothamiin menestyksekkään alamaailman, joka tarjoaa mehukasta tarinaa ilman supersankareitakin. Sarjasta muodostuu toimiva tarina poliisista, joka yrittää seurata omaatuntoaan korruptoituneessa kaupungissa, jonka hallinnasta taistelevat kaksi voimakasta rikosperhettä. Jim Gordonin suhde nuoreen Bruceen auttaa yhdessä hänen asemansa Waynen omaisuuden perijänä pitämään myös hänet mukana tarinassa. Kaikkein herkullisimmaksi hahmoksi kehittyy pian kuitenkin nuori, nouseva rikollinen Oswald "Penguin" Cobblepot, jota Robin Lord Taylor esittää herkullisesti.

Melkein ainoa sarjan saama miinus on lapsirikollinen Seline Kyle. Camden Bicondova luo ihan toimivan kuvan nuoresta katujen kasvatista, joka on tuleva Kissanainen, mutta sarjan kirjoittajat eivät vain ole keksineet luontevaa tapaa tunkea häntä mukaan tarinaan. Siinä missä Penguin sopii rikollisperheen nousukkaaksi erinomaisesti, Selinan sekaantuminen puolivahingossa milloin mihinkin rikokseen tuntuu aina täysin päälle ympätyltä ja juuri niin tahalliselta kuin se on.

Kaiken kaikkiaan Gotham on yksi parhaimmista sarjoista viime aikoina. Se toimii hyvin sekä uusille katsojille, jotka eivät ole juuri Batmanin hahmokaartiin tutustuneet, että vanhoille faneille (kuten minä), jotka pääsevät hykertelemään tuttujen hahmojen kanssa samalla, kun mietimme miten nämä nuoret kasvot muodostuvat niiksi mestaririkollisiksi ja hirviöiksi, jotka tunnemme sarjakuvien sivuilta.

IMDb:ssä

Wikipediassa