Ainakin minulle nimi J. Michael Straczynski tuo ensimmäisenä mieleen mainion scifi-sarjan Babylon 5, jonka hän sekä tuotti että kirjoitti. Tämän lisäksi miehellä on kuitenkin pitkä historia takanaan niin piirrettyjen sarjojen kuin sarjakuvienkin parissa, joten ei ole yllättävää nähdä häntä myös niiden parissa. Superman Earth One -tarinassa hän tuo yhdessä taiteilija Shane Davisin kanssa näytille uuden kerronnan tutusta DC Comicsin hahmosta eli Teräsmiehestä.

Earth One on DC Comicsin versio Marvelin Utimate-sarjasta, joissa molemmissa vanhat tutut hahmot päivitetään uudelle vuosituhannelle ja samalla päästään karistamaan niskoista muutaman vuosikymmenen verran turhaa historiaa ja esittelemään hahmot uusille lukijoille. Tämän kovakantisen ja laadukkaalle paperille huimissa väreissä painetun teoksen Clark Kent ei ole se putipuhdas partiolainen, johon olemme entuudestaan tutustuneet, vaan itseään ja menneisyyttään etsivä nuori mies. Tavallaan tämä versio onkin lähempänä todellisuutta ja siten huomattavan lähestyttävämpi kuin entinen Teräsmies, vaikka supervoimat ovatkin yhä samat kuin ennenkin.

Itse tarinassa käydään läpi Clark Kentin kehitystarinaa ja juuri se tärkeä hetki hänen elämässään, kun hänestä tulee Teräsmies. Ja ainakin omasta mielestäni tämä versio on paljon parempi kuin alkuperäinen koskaan. Perinteinen Teräsmies on aina ollut eräänlainen puolijumala, ainakin askeleen pari meitä tavallisia ihmisiä parempi aivan kaikessa, joten olen kokenut vaikeaksi samaistua häneen hahmona. Lisäksi hänen ylivoimaisuutensa tekee tarinoista joko tylsiä tai yliampuvia. Tämä Straczynskin inhimillisempi Teräsmies on paljon kiinnostavampi hahmo kuin mikään aikaisemmin lukemani versio. Kun sekaan heitetään Shanen kaunis taide ja laadukas kovakantinen julkaisu, kyseessä on kirja, joka on todellakin hintansa väärti.

Sarjakuvasta Wikipediassa