Käsiin osui sitten James Pattersonin kirjasarjaan perustuva manga-adaptaatio. Nimenomaan manga, sillä tästä tarinasta on myös länsimaiseen tyyliin piirretty versio olemassa. Voipi olla, että jos olisin tiennyt kyseessä olevan tällaisen tarinan kierrätyksen, en olisi kirjaa ostanutkaan. Vaikka pidänkin uusista versioista samasta tarinasta, tässä alkaa olla pikkasen liikaa rahastuksen makua ja eri versiot eivät tuo juurikaan mitään uutta tarinaan. Mutta olkoot.

Tarina kertoo siis Daniel X:stä, joka on Alien Hunter. Hänen perheensä tuli Maahan Alpar Nok -nimiseltä planeetalta suojellakseen meidän planeettaamme vihamielisiltä avaruusolioilta. Niistä vahvin, nimeltään the Prayer, tappoi kuitenkin Danielin perheen tämän ollessa vain kolmen vanha. Daniel, jolla on useita supervoimia, päätti myöhemmin ottaa täyttääkseen vanhempiensa tehtävän Maan puolustajana ja metsästää nyt avaruusolioita samalla, kun yrittää tulla toimeen yksinäisenä teini-ikäisenä.

Tarinassa itsessään ei ole varsinaisesti mitään ihmeellistä tai uutta. Juonikuviot ja pitkälti hahmotkin ovat tuttuja ties kuinka monesta teiniseikkailusta, oli sitten kyse romaanista, animesta, mangasta tai mistä muusta formaatista tahansa. Täytyy myöntää, että se mikä minua veti tätä kirjaa kohden, oli SeungHui Kyen kaunis kynänjälki.

Kyen hahmot ovat selkeitä persoonia niin kasvoiltaan, ilmeiltään ja liikkeiltään. Hän ei myöskään sorru (ainakaan liikoja) teinidraaman ylilyönteihin, vaikka tarina siihen antaisikin mahdollisuuksia, vaan tunteet ja ilmeet pysyvät normaalin käytöksen rajoissa. Hirviömäisyydestään huolimatta myös Kyen avaruusoliot ovat persoonallisia ja ilmeikkäitä, eivätkä vain ilmeettömiä mörköjä. Taustoihin hän ei juuri panosta, ellei siihen ole erityistä syytä, vaan keskittyy hahmoihin ja liikkeeseen, mikä toimiikin aivan hyvin tällaisessa (loppujen lopuksi) draamavetoisessa tarinassa. Kun taustat tulevat mukaan kuvioihin, ne on kuitenkin hyvin, joskin ehkä hitusen persoonattomasti, suoritettuja.

Eli kyseessä on keskinkertainen tarina erittäin hyvin kuvitettuna.

James Pattersonin kotisivut

Sarjan viralliset sivut