DVD-pinoon sattui sitten puolivahingossa myös Resident Evil: Extinction, vaikka en olekaan nähnyt zombie-leffasarjan kahta ensimmäistä osaa tai pelannut peliä. Onneksi maailma ja lähtökohta ovat sen verran tuttuja eri lähteistä, että se riitti juonen seuraamiseen. Elokuvassa Umbrella Co:n kehittämä ihmisiä zombeiksi muuttava virus on viimein päässyt valloilleen ja maailma on muuttunut zombien asuttamaksi aavikoksi. Umbrella Co. on onnistunut pysymään hengissä ja koettaa ottaa tilannetta hallintaansa yrittämällä kehittää parannuskeinoa elokuvien päähenkilöstä, Milla Jovovichin esittämästä, virukselle immuunista Alicesta. Alice tosin on karkuteillä, joten toistaiseksi he tekevät parhaansa hänen klooneillaan. Asetelman lopputulos on aika selvä: ensin tapellaan zombien kanssa ja sitten pahan yrityksen.

Sinällään ihan ok toiminta/zombie-pläjäys, jos sellaisista sattuu pitämään. Ja tosiaan, kunhan tietää vähäsen edellisten elokuvien ja alkuperäisen pelin perusasetelmasta, elokuvaa voi katsoa, vaikkei aiempia osia olisi nähnytkään. Okei, palaavat hahmot ja viittaukset aiempien elokuvien tapahtumiin menevät vähän sivu, mutta en minä niitä ainakaan erityisesti kaivannut ja juonta seuraa ilmankin.

Se tosin jäi hampaan koloon, että suostun ehkä jotenkin kutenkin uskomaan viruksen tarttuvan muihinkin eläimiin kuin ihmisiin, vaikka useimmat virukset eivät sellaista tee. Mutta miten ihmeessä virus voi aiheuttaa maailman vesivarojen katoamisen ja koko Amerikan mantereen aavikoitumisen? Mad Max -tunnelma on tietenkin perinteinen tällaisissa elokuvissa, mutta Mad Max sijoittuikin olemassa olevalle aavikolle Australiaan. Sen vielä uskoisin, että kaikki kauhukuvat ilmaston lämpenemisestä pitävät paikkansa, mutta kun elokuvan esipuheessa nimenomaan virusta syytetään selkeästi koko maapallon muuttumisesta aavikoksi. Häh?

Ekstroja DVD:ssä oli mukana ihan mukavasti. Ainainen suosikkini ovat kommenttiraidat ja tällä kertaa höpisemässä oli elokuvan ohjaaja yksinään. Taustatiedot ym. olivat ihan kiinnostavia, mutta parhaimmillaan kommenttiraidat ovat useamman ihmisen ollessa samaan aikaan äänessä, koska lopputulos on aina hauskempaa kuunneltavaa.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut