Välillä vähän strippisarjakuvaa sekaan. For Better or For Worse on niitä strippejä joita aina välillä tulee luettua netistä ja kun kirjastosta tuli kokoelma vastaan, niin sekin jäi matkaan. Vuosina 1979-2008 julkaistu sarja on sen verran pitkä, että luettavaa riittää. Sarja kertoo kanadalaisen perheen elämästä ja seuraa niin aikuisten kuin lapsienkin elämää vuosien varrelta. Huumori sarjassa pohjaa siis arkielämän naurettavuuksiin, mutta sekaan mahtuu myös vakavampiakin aiheita hienovaraisesti käsiteltynä.

Piirrostyyliltään sarjakuva edustaa vanhempaa strippityyliä pyöreine muotoineen ja ohuine viivoineen. Täytyy myöntää, että vaikka piirrokset ovat kaikin puolin hyviä, juuri tämä tyyli ei minua erityisesti puhuttele ja luen sarjakuvaa vain, koska tarinat ovat osuvia. Toisaalta vuosien varrella mukaan on ehtinyt kerääntyä sen verran väkeä lasten ja aikuisten ystävien ja sukulaisten muodossa, että jotkin tarina kokonaisuudet kiinnostavat enemmän kuin toiset juuri siksi, että keskustassa oleva henkilö on suosikkini. Tämähän on yleinen ongelma missä tahansa sarjassa (oli media sitten mikä tahansa...), jossa väkeä on enemmän, ja syy siihen, että moni muuten hyvä sarja menee minulta ohi.

Tällaisten arkipäivää kuvaavien sarjakuvien parissa tulee myös aikamatkailtua jonkin verran, sillä ne pakostakin kuvaavat julkaisuhetkensä maailmaa. Niinpä tämän kirjan 1990-luvun loppuun sijoittuvissa tarinoissa ei ole vielä kännyköitä tai digikameroita, wikipediaa tai facebookia. Tämäkin on omalla tavallaan osa tällaisten sarjakuvien viehätystä, kun niitä lukee näin jälkikäteen.

Wikipediassa

Viralliset sivut