Discovery World -kanavan esittämä kolmiosainen dokumenttisarja pureutuu terrorismin historiaan ja syihin. Nykyasetelmasta katsottuna, varsinkin jos asiaan ei ole tutustunut muuten kuin viimeisten vuosikymmenten länsimaisuutisoinnin perusteella, asia vaikuttaa huomattavasti yksinkertaisemmalta kuin se tosiasiassa on. Dokumentti paljastaa historian, joka on kirjoitettu verellä ja jossa viattomia ovat vain tekojen uhrit.

Dokumentin ote pyrkii olemaan asiallinen ja etäinen. Siinä se kyllä onnistuu, kuten myös faktojen esittämisessä ilman sen suurempia kannanottoja suuntaan tai toiseen. Aihe on kuitenkin niin raaka ja arka, että se yksinään riittää tekemään katsomiskokemuksesta tietyllä tasolla erittäin epämiellyttävän. Takaraivossa on aina pieni ääni, joka ei halua tietää mitä kaikkea maailmassa oikeasti on tapahtunut ja tapahtuu. Historiasta ei kuitenkaan voi oppia, jos sitä ei tunne, joten siksi dokumentti on paikallaan.

Kaikesta raakuudesta ja hulluudesta huolimatta dokumentin pysyvin viesti, ainakin omalta kohdaltani, tuli kuitenkin Etelä-Afrikkalaiselta kirkon mieheltä, jota haastateltiin ensimmäisen jakson lopussa:

You will never really get true security and peace from the barrel of a gun. Ultimately it's going to be when people sit down and acknowledge that the other has as much right to excistance as the themselves. It's a spiral that is going to go on until someone has the sense to say: "Hey. We can't go this way forever."
- arkkipiispa Desmond Tutu