Scooby-Doo Where Are You? on piirretty tv-sarja, jota tietääkseni ei Suomessa ole koskaan näytetty muuten kuin Cartoon Networkin kautta. Sarjassa joukko nuoria ratkoo kummitusmysteereitä yhdessä Scooby-Doo- nimisen koiran kanssa. Itse olen aina pitänyt sarjassa eniten juuri Scooby-Doosta ja hänen omistajastaan Shaggysta. Molemmat olivat hahmoina kaikkein erikoisempia. Molemmat ovat pelkureita, jotka tekevät mitä tahansa ruuasta. Lisäksi Shaggyyn on pistetty paljon hippiä sekaan. Muut hahmot ovat stereotypioita: silmälasipäinen kaikentietävä Velma, kaunis blondi Daphne sekä komea urheilullinen Fred.

Elokuva on live action- versio sarjasta, joskin Scooby-Doo on toteutettu tietokoneanimaatiolla. Katsoin sen ihan uteliaisuudesta: halusin tietää kuinka liki USA:ssa varsin suositun ja monelle nostalgisen sarjan luonteessa ollaan pysytty. Aika hyvin itse asiassa. Varsinkin Shaggy ja Scooby ovat hyvin lähellä alkuperäisiä niin ulkoasultaan, ääneltään kuin luonteeltaan. Juoni on myös hyvin samanlainen kuin alkuperäisessä, pitempi vain. Ja parhainta ovat yhä Shaggyn ja Scoobyn edesottamukset. :)

Ei elokuvaa voi varsinaisesti suositella muille kuin lapsille, mutta on se ihan hauska katsoa, jos sattuu pitämään alkuperäisestä tai muuten vaan lapsettaa.

Tietoa elokuvasta

Sarjan sivut

Scooby-Doo Wikipediassa