Siitä onkin jonkin verran aikaa, kun viimeksi katsoin animea. :) No, DVD-pinossa on odottamassa melkoinen määrä, joten tilanne muuttunee kyllä. Ei tosin ihan heti, sillä kasassa on myös paljon muuta ja eräs sarja vienee vielä hetken ennen kuin se on katsottu ja blogattu ja pääsen siirtymään eteenpäin... Leffoja sopii ottaa väliin, mutta animet ovat pitkälti kuitenkin sarjoja myös ja niiden kohdalla etenen mieluummin yksi kerrallaan.

'Nways, asiaan. New Gall Force on niitä 80-luvun animesarjoja, joita oli saatavilla jo VHS:llä. Se on myös yksi niistä harvoista VHS-julkaisuista, joita en koskaan tullut, syystä tai toisesta, ostaneeksi, joten pitihän tämä puute korvata nyt DVD-kaudella (Blu-Rayn painaessa päälle...). Kokonaisuudessaan kyse on yksi osa laajemmasta kokonaisuudesta, mutta ei ole mitenkään poikkeuksellista, että varsinkin aikoinaan länsimaihin tuotiin vain tämä yksi pätkä - joka ei edes ole sarjan ensimmäinen. Onneksi osa seisoo kyllä suurimmalta osalta omilla jaloillaan. Suurin ongelma on se, että n. 1,5 h:n on tungettu tarpeeksi tarinaa ainakin yhteen ellei peräti kahteen täyteen tv-sarjaan. Lopputulos on tästä syystä varsin läpijuostu ja moni kiinnostava asia jää pelkän sivuhuomautuksen varaan.

Animaatio itsessään on tyyliltään ja tasoltaan 80-luvun parempaa laatua, joten ihan mielellään sitä katsoo. Japaninkielisen ääniraidan uupuminen harmittaa, mutta englanninkielinenkään ei ole pahimmasta päästä, joten kyllä sen kanssa elää.

Koko sarja Wikipediassa

Tämä osa Wikipediassa

Traileri Youtubessa