Scifi-sarja Firefly peruttiin vain kolmentoista osan jälkeen suuresta suosiosta huolimatta. Tähän vaikutti moni asia, mm. se, että osat esitettiin alunperin väärässä järjestyksessä. Be that as it may, Whedon ei halunnut hylätä tarinaansa kesken, vaan teki sarjan "päätösjaksoksi" elokuvan Serenity.

Serenity on hyvä elokuva, jossa Fireflyn miehistö pääsee pääosin loistamaan. Se kärsii jonnin verran kuitenkin siitä, että teatterilevitykseen tarkoitetun elokuvan pitää olla ymmärrettävä riippumatta siitä onko katsoja nähnyt sarjan vai ei. Itse asiassa nämä osat on jätetty aivan minimiin, esimerkiksi iso osa hahmojen taustoista jää pois ja muutamaa sarjasta tuttua hahmoa ei esitellä ollenkaan. Fireflysta tuttu scifi/western -yhdistelmä on yhä voimissaan ja juoni toimii ja etenee hyvin. Silti päälle näkee kyllä, että juoni oli alunperin tarkoitettu kehitettäväksi paljon pitemmällä aikataululla ja hitaammalla tahdilla. Moni asia, josta olisi voinut kehittää kaikennäköistä sivujuonta ym. jää nyt jalkoihin.

Kaiken kaikkiaan Serenity on hyvä elokuva, mutta en voi kuin surra sitä, että joudumme tyytymään siihen vielä paremman tv-sarjan sijaan.

IMDB:ssä

Wikipediassa