Tähän kovakantiseen kokoelmateokseen on kerätty 13 Batman-tarinaa, joita Batmanin tekijät ja DC Comicsin muut artistit pitävät nimen mukaisesti parhaina. Myönnettävästi kaikki ovat kiinnostavia ja paremmasta päästä. Toisaalta kyse on myös lyhyistä tarinoista, joista osa on varsin vanhoja. Tämä johtaa siihen, että suurin osa ei oikein ole allekirjoittaneen mieleen.

Minulla ei sinällään ole mitään sen enempää iäkkäämpiä kuin lyhyitäkään tarinoita vastaan. Ongelma on lähinnä se, että vanhemmissa tarinoissa esiintyy vielä perinteisten supersankaritarinoiden kömpelyyttä ja lyhyissä tarinossa ei ehditä juuri pureutua mihinkään kunnolla. Varsinkin, kun kyse on seikkailusta, jossa toiminta vie tilaa juonelta. Vaikka olenkin aina ollut myös supersankarisarjakuvien ystävä, olen myös aina ollut varsin valikoiva niiden suhteen. Suomessa asumisesta on siinä mielessä jopa hyötyä, että näin pienille markkinoille ei rantaudu kuin aivan parhaimmat siitä suuresta määrästä sarjakuvia, joita Yhdysvalloissa varsinkin aikaisemmin tuotettiin tässä genressä.

No, makuasioista on paha taistella, joten ei asiasta sitten sen enempää. On kirja kuitenkin erinomaisen laadukas kokoelma historiallisia Batman-tarinoita ja siinä mielessä ostamisen arvoinen.