SubTV:n kevättalven arki-illat oli pyhitetty ulkomaisille laatusarjoille, joista Sleepy Hollow oli se joka iski allekirjottaneeseen. Poikkeuksellisesti 13-osainen sarja pääsi Suomessa ruutuun jo ensiesitystään seuraavana kevättalvena eli paljoa uudemmasta ei ole väliä. Tarina itsessään on mukaelma Washington Irvingin päättömästä ratsumiehestä kertovasta novellista yhdistettynä erinäiseen määrään raamatullisia lainauksia maailmanlopusta.

Yhdysvaltain vapaustaistelussa siirtokuntien puolelle asettunut entinen Oxfordin professori Ichabod Crane (Tom Mison) kuolee taistelukentällä 1781 demonisen ratsumiehen käsissä. Ichabodin vaimo on kuitenkin noita ja hänen loitsunsa ansiosta Ichabod herää uudelleen henkiin nykypäivässä...

Tom Misonin Ichabod on vallan mainio pähkäillessään modernin maailman menoa samalla, kun hän yrittää selvittää mitä ihmettä hänelle on tapahtunut ja sitten estää maailmanlopun. Sarja on juuri hyvä sekoitus mystistä fantasiaa, toimintaa ja huumoria, jotta se sopii erinomaisesti pään tyhjentämiseen olematta missään välissä tylsä. Ainoa murhe on se, että tarinaa jää pahasti kesken. Toinen kausi on kyllä tekeillä, mutta siitä ei vielä valitettavasti ole tietoa päästäänkö täällä Suomessa sitä näkemään ja milloin.

Wikipediassa

IMDb:ssä

Viralliset sivut