MTV3 Scifillä pyörinyt (ja juuri uudelleen alkava...) Charlie Jade kertoo yksityisetsivästä, joka elää varsin dystopisessa maailmassa. Tutkiessaan erästä tapausta hän kompastuu maailmaa erään hänen maailmaansa hallitsevan yrityksen kokeeseen ja päätyy rinnakkaismaailmaan, joka muistuttaa omaamme. Saman aikaisesti idyllisemmässä maailmassa pari terroristeja yrittää estää dystopisen maailman suunnitelmat varastaa vettä heidän maailmastaan...

Asetelma leikittelee siis rinnakkaismaailmojen ajatuksella ja yhdistää ihmisiä kolmesta eri maailmasta. Ajatus on kiinnostava ja sarjassa on fiksusti käytetty mm. väripalettia eri maailmojen erottamiseksi toisistaan. Muuten yleisjuoni on aika perinteistä tavaraa: paha yritys, tahtomattaan seikkailuun sekaantuva mies, joka vaikuttaa itsekkäältä lurjukselta, mutta osoittautuu maailman(t) pelastavaksi sankariksi... Mukaan mahtuu ihan kivoja juonikuvioita ja arvoituksia, mutta mitään päätä huumaavan erikoista perusjuonessa ei kuitenkaan ole.

Silti, ihan katsottava sarja ja valinnanvaraa ei tällaisissa paljoakaan juuri ole tällä hetkellä, kun vampyyrejä lukuunottamatta pääkanavat eivät näytä mitään tämän tapaista juuri nyt. Ja vampyyritkin ovat fantasiaa ennemmin kuin scifiä... Sarjatarjonta käsittää pelkkiä poliiseja taas vaihteeksi ja onhan seassa ihan kivojakin sarjoja (Kova laki tietenkin, CSI:t, Numb3rs, pari uutta, joita en ole vielä ehtinyt bloggaamaan, kuten While Collar (Kovat kaulassa...), mutta scifi ja fantasia ovat aika vähissä. Siksi tällainen ihan mukiin menevä scifi-sarja on tervetullut lisä tarjontaa ja MTV3 Scifi puolestaan ainoa, joka sellaista tarjoaa.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut

MTV3 Scifin sivuilla